doux bisou

doux bisou

Répatorta

2017. július 18. - doux bisou

dsc05738xx_fotor2.jpgEgyik kedvenc fajta tortám a répatorta. Ha egy kávézóban kapható, akkor biztos, hogy én eszek egy olyat. De persze az otthoni sütésben az a jó, hogy úgy alakíthatjuk a receptet, ahogy csak szeretnénk.

dsc05716xx_fotor2.jpg  Hozzávalók: (22-23 cm-es forma)

tortához:

  • 250g vaj (szobahőmérsékleten)
  • 230g barnacukor
  • 5 db tojás
  • 1 db narancs
  • 170g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • ¼ tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • ½ tk őrölt gyömbér
  • 100g+30g pisztácia apróra vágva (héj nélküli súly)
  • 250g lereszelt répa (kb. 4-6 db répa)
  • 5-6 db aszalt sárgabarack (apróra vágva)

krémhez:

  • 375g natúr krémsajt
  • 120g porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 tk vanília aroma

 

Elkészítés:

  1. A puha vajat és a cukrot keverjük robotgéppel, amíg a keverék habos lesz és világos színű.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat egyenként hozzákeverjük a vajhoz, a fehérjéket pedig félrerakjuk.
  3. A narancsot alaposan megmossuk. A héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk, ezt hozzáadjuk a keverékhez.
  4. A keveréket félrerakva összekeverjük a száraz anyagokat, vagyis a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fűszereket és a 100g pisztáciát.
  5. A lisztes keveréket kanalanként belekeverem a tojásos keverékhez.
  6. A tésztához adom az aszalt sárgabarackot és a sárgarépát.
  7. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem és három részletben óvatosan beleforgatom a tésztába.
  8. A tortaformát kivajazom és kilisztezem. Beleöntöm a tésztát és 170℃ fokon sütöm körülbelül 80 percig. 20 perccel előbb szúrópróbával ellenőrizzük a tésztát, nehogy kiszáradjon.
  9. Miután a tészta kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. Mikor a tészta kihűlt, a krém hozzávalóit összekeverem.
  11. A tortát három részre vágom és mindegyiket megkenem krémmel, majd az egész tortát kivűlről is.
  12. A maradék 30g pisztáciát rászórom a torta tetejére. 

dsc05706xx.jpgBon appétit!

A bejegyzés trackback címe:

https://doux-bisou.blog.hu/api/trackback/id/tr9812667711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása