Folytatódik a csokoládé mánia..
Ha valaki nem szereti a tejcsokoládés ízt, hanem inkább a kesernyés palettát kedveli, annak ez a recept tökéletes. A hozzáadott kávé, nemcsak kiemeli a csokoládé zamatát, de egy egészen új ízt ad a mousse-nak.
Hozzávalók: (4 fő részére)
- 4 tojássárgája
- 1/4 eszpresszó (ízlés szerint adagolható)
- 1 csipet só
- 4 ek cukor (3:1 arányban szétválaszva)
- 180g étcsokoládé apróra vágva (60-70%)
- 150 ml habtejszín
- 3 tojásfehérje
Elkészítés:
- A tojássárgákat, az eszpresszót, a sót és a 3 evőkanál cukrot egy nagyobb hőálló tálba teszük és vízgőz fölött, egy habverővel hevesen kevergetjük, míg a massza világosabb nem lesz. De vigyázzunk, hogy a keverék ne legyen forró.
- A tálat vegyük le a hőről és keverjük bele a csokoládét, amíg el nem olvad. Ezt a keveréket hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- A habtejszínt verjük fel és letakartva tegyük a hűtőbe.
- A tojásfehérjéket verjük félkeményre és adjuk hozzá a maradék 1 evőkanál cukrot, majd verjük kemény habbá.
- A habot három adagban azonnal keverjük el a csokis masszával. Az elsővel csomómentesre keverjük, a továbbiakkal, pedig óvatosan lazítsuk a krémet.
- Majd a habtejszínt is keverjük a krémbe.
- Adagoljuk ki a mousse-t pohárkákba és letakarva hűtsük legalább egy óráig.
- Közvetlenül a tálalás előtt vegyük ki a hűtőből. Friss bogyós gyümölccsel és tejszínhabbal ajánlom tálalni.
Bon appétit!