doux bisou

doux bisou

Brownie keksz

2017. július 28. - doux bisou

dsc05779_fotor2.jpg
Legcsokisabb keksz. Kivül vékony kéreg, belül isteni puha, mint egy jó kis brownie. Nálunk kevesebb, mint 2 óra alatt elfogyott.:)

dsc05760yy_fotor2.jpgHozzávalók: (kb. 20 db kekszhez)

  • 160g étcsokoládé (70-80%)
  • 90g tejcsokoládé
  • 110g barnacukor vagy nádcukor
  • 2 tojás
  • ½ tk sütőpor
  • ¼ tk só
  • 30g vaj
  • 90g liszt

Elkészítés:

  1. A vajat és a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk.
  2. Közben a tojásokat összekeverjük a cukorral, míg világos, szinte tejeskávé színe nem lesz.
  3. Miután az olvasztot csokoládé kicsit kihűlt, heves kevergetés mellett belekeverjük a tojásokba.
  4. Ezután belekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport.
  5. 30-40 percre a hűtőben hagyjuk állni.
  6. A sütőt 170℃-ra előmelegítjük.
  7. Két kanál segítségével adagoljuk ki a tésztát egy sütőpapírral lefedett tepsire. A kekszek körül legyen 3-4 cm hely, hogy ne ragadjanak össze.
  8. A kekszeket 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihülni egy kicsit, hogy könnyebben lejöjjenek a sütőpapírról.

dsc05804_fotor.jpg

Ennyire szeretjük ezt a kekszet.:)

Bon appétit!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://doux-bisou.blog.hu/api/trackback/id/tr3212667939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása