Legcsokisabb keksz. Kivül vékony kéreg, belül isteni puha, mint egy jó kis brownie. Nálunk kevesebb, mint 2 óra alatt elfogyott.:)
Hozzávalók: (kb. 20 db kekszhez)
- 160g étcsokoládé (70-80%)
- 90g tejcsokoládé
- 110g barnacukor vagy nádcukor
- 2 tojás
- ½ tk sütőpor
- ¼ tk só
- 30g vaj
- 90g liszt
Elkészítés:
- A vajat és a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk.
- Közben a tojásokat összekeverjük a cukorral, míg világos, szinte tejeskávé színe nem lesz.
- Miután az olvasztot csokoládé kicsit kihűlt, heves kevergetés mellett belekeverjük a tojásokba.
- Ezután belekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport.
- 30-40 percre a hűtőben hagyjuk állni.
- A sütőt 170℃-ra előmelegítjük.
- Két kanál segítségével adagoljuk ki a tésztát egy sütőpapírral lefedett tepsire. A kekszek körül legyen 3-4 cm hely, hogy ne ragadjanak össze.
- A kekszeket 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihülni egy kicsit, hogy könnyebben lejöjjenek a sütőpapírról.
Ennyire szeretjük ezt a kekszet.:)
Bon appétit!