doux bisou

doux bisou

Epres pavlova

2017. május 25. - doux bisou

 

via GIPHY

A család közkívánatára csináltam egy könnyű és krémes süteményt. Kicsit több időbe tellik, szóval ha egy partira készítjük számoljunk vele. Egy grillezéskor fantasztikus felüdülés a nehéz húsok után és vacsora partikra is kiváló.

dsc05311.jpg

Hozzávalók: ( 6-8 személyre)

pavlova:

  • 6 db tojásfehérje
  • 6 ek (evőkanál) víz
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • egy csipet só
  • 300g porcukor

krém:

  • 700g mascarpone
  • 4 ek porcukor
  • 1 egész vaníliarúd

eper:

  • 500g eper
  • 70g kristálycukor
  • 120ml víz

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 190℃-ra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A porcukrot és a keményítőt keverjük össze.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük félkemény habbá robotgéppel.
  4. Adjuk a tojásokhoz a vizet és verjük a habot amíg újra össze nem áll.
  5. 4 adagban keverjük el magas fokozaton a keményítős cukort a tojáshabban, mindengyik adagot 2-2 percig keverjük.
  6. Miután az összes cukrot belekevertük, verjük a habot még 5 percig.
  7. A felvert habot kanalazzuk ki a sütőpapírra egy nagy kör formába, enyhén lelapítgatva a közepén, hogy később a krémnek legyen helye.
  8. Tegyük a sütőbe és azonnal vegyük le a hőmérsékletet 150℃-ra. Így süssük kb. 1 óráig.
  9. A sütő ajtaját résznyire nyitva hagyva, hagyjuk hűlni egy óráig.

 

  1. Időközben készítsük el a krémet és az epret.
    • krém: Keverjük össze a mascarponét, a vaníliát és a porcukrot.
    • eper: Olvasszuk fel a cukrot a vízben, ezután hadjuk kihülni.
  2. Összeállítás: Óvatosan lazítsuk fel a habcsókot és tegyük át egy nagy tálra, kanalazzuk a krémet és utána az epret a tetejére a leve nélkül.

dsc05316.jpg

Bon appétit!
 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://doux-bisou.blog.hu/api/trackback/id/tr4812528631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása