EPERSZEZON! Lehetne ennél jobb?....
Biztosan. De én elég boldog vagyok ezzel is, ha csak arra gondolok, hogy mennyi édes lehetőség rejlik bennük. Amellett, hogy finomak, folsavat, káliumot és antioxidánsokat tartalmaznak és a C-vitamin tartalmuk sem elhanyagolható.
Kezdetnek egy egyszerű kezdés, de egy kortalan párosítás: csokoládé és eper.
Hozzávalók: (4 tortácska)
- 115g vaj
- 120g étcsokoládé
- 40g tejcsokoládé (étcsokoládét is használhatunk, ha a kevésbé édeset szeretjük)
- 2 db tojás
- 3 db tojássárgája
- 80g porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 70g liszt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200℃-ra. Vegyünk elő 10cm átmérőjű kerámia edénykéket vagy alumínium tálkákat. Vajazzuk ki és lisztezzük be őket, de mindenképp rázzuk ki a fölösleges lisztet.
- Olvasszuk fel a csokoládét és a vajat egy hőálló tálban. És hagyjuk kihűlni 2-3 percig.
- Keverjük jól bele a porcukrot, a tojásokat és a tojássárgákat.
- Adjuk a keverékhez a vanília aromát és a lisztet.
- Adagoljuk a masszát a sütőformákba.
- Süssük a tortácskákat 10-13 percig. Kivéve a sütőből, 2-3 percig hagyjuk őket hűlni, ezután egy késsel lazítsuk meg a széleket, hogy könnyebben kihuppanjanak a formákból.
- Tálaljuk eperrel, bármilyen formában vagy vanília fagylalttal....Vagy mindkettővel.