doux bisou

doux bisou

Csokoládés láva tortácska

2017. május 14. - doux bisou

kell3_1.jpg

EPERSZEZON! Lehetne ennél jobb?....

Biztosan. De én elég boldog vagyok ezzel is, ha csak arra gondolok, hogy mennyi édes lehetőség rejlik bennük. Amellett, hogy finomak, folsavat, káliumot és antioxidánsokat tartalmaznak és a C-vitamin tartalmuk sem elhanyagolható. 

Kezdetnek egy egyszerű kezdés, de egy kortalan párosítás: csokoládé és eper.

kell_4.jpg

Hozzávalók: (4 tortácska)

  • 115g vaj 
  • 120g étcsokoládé
  • 40g tejcsokoládé (étcsokoládét is használhatunk, ha a kevésbé édeset szeretjük)
  • 2 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 80g porcukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 70g liszt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200℃-ra. Vegyünk elő 10cm átmérőjű kerámia edénykéket vagy alumínium tálkákat. Vajazzuk ki és lisztezzük be őket, de mindenképp rázzuk ki a fölösleges lisztet.
  2. Olvasszuk fel a csokoládét és a vajat egy hőálló tálban. És hagyjuk kihűlni 2-3 percig.
  3. Keverjük jól bele a porcukrot, a tojásokat és a tojássárgákat.
  4. Adjuk a keverékhez a vanília aromát és a lisztet.
  5. Adagoljuk a masszát a sütőformákba.
  6. Süssük a tortácskákat 10-13 percig. Kivéve a sütőből, 2-3 percig hagyjuk őket hűlni, ezután egy késsel lazítsuk meg a széleket, hogy könnyebben kihuppanjanak a formákból.
  7. Tálaljuk eperrel, bármilyen formában vagy vanília fagylalttal....Vagy mindkettővel.

kell2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://doux-bisou.blog.hu/api/trackback/id/tr2812494281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása