Folytatódik a tea sütemények uralma, ugyanis tervezési problémákba ütköztem. Persze teljesen elfeledkezdtem a május elsejei zárva tartásról, ezáltal csak a sarki 0-24-esbe tudtam betérni. Egyébként meglepődik az ember mennyi mindent lehet ott kapni, hogyha stressz helyzetben szaladgál, mint egy csirke levágott fejjel.
Ez a sütemény drága nagymamám receptje egy kis csavarral.
Hozzávalók:
- 150g kristálycukor
- 150g liszt
- 6 tojás
- pár kocka vaj
- 40g őrölt mák
- 1 alma
- 1 citrom
Elkészítés:
- Kenjük ki vajjal a kis kuglóf formákat (használhatunk nagyot is, csak akkor több ideig süssük) és melegítsük elő a sütőt 180℃-ra.
- Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá.
- Keverjük a tojáshabhoz a cukrot, amíg el nem olvad.
- Óvatosan forgassuk a tojáshabba a tojássárgákat, a citromnak a levét, a citrom héját és a mákot.
- Adagonként szitáljuk bele a lisztet, ezt is óvatosan beleforgatva oszlassuk el.
- A megmosott almát hámozzuk meg, vágjuk fel kis szeletekre és helyezzük el a forma/formák aljára. Erre öntsük rá a masszát.
- Süssük a kuglófokat 15-20 percig 150℃-on, szúrópróbával ellenőrizzuk a tésztát, hogy megsült-e.
- A sütő ajtaját nyitva tartva hűtsük a süteményeket.
Tálaljuk vajjal és lekvárral, tejszínhabbal vagy akár egy egyszerű cukormázzal.
A nap is besütött:)
Bon appétit!