doux bisou

doux bisou

Mákos-citromos kuglóf

2017. május 02. - doux bisou

via GIPHY

Folytatódik a tea sütemények uralma, ugyanis tervezési problémákba ütköztem. Persze teljesen elfeledkezdtem a május elsejei zárva tartásról, ezáltal csak a sarki 0-24-esbe tudtam betérni. Egyébként meglepődik az ember mennyi mindent lehet ott kapni, hogyha stressz helyzetben szaladgál, mint egy csirke levágott fejjel. 

Ez a sütemény drága nagymamám receptje egy kis csavarral.

kesz0501.jpg Hozzávalók:

  • 150g kristálycukor
  • 150g liszt
  • 6 tojás
  • pár kocka vaj
  • 40g őrölt mák
  • 1 alma
  • 1 citrom

 Elkészítés:

  1. Kenjük ki vajjal a kis kuglóf formákat (használhatunk nagyot is, csak akkor több ideig süssük) és melegítsük elő a sütőt 180℃-ra.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá.
  3. Keverjük a tojáshabhoz a cukrot, amíg el nem olvad.
  4. Óvatosan forgassuk a tojáshabba a tojássárgákat, a citromnak a levét, a citrom héját és a mákot.
  5. Adagonként szitáljuk bele a lisztet, ezt is óvatosan beleforgatva oszlassuk el.
  6. A megmosott almát hámozzuk meg, vágjuk fel kis szeletekre és helyezzük el a forma/formák aljára. Erre öntsük rá a masszát.
  7. Süssük a kuglófokat 15-20 percig 150℃-on, szúrópróbával ellenőrizzuk a tésztát, hogy megsült-e.
  8. A sütő ajtaját nyitva tartva hűtsük a süteményeket.

 Tálaljuk vajjal és lekvárral, tejszínhabbal vagy akár egy egyszerű cukormázzal.

dsc04614.jpg

A nap is besütött:) 

 Bon appétit!

A bejegyzés trackback címe:

https://doux-bisou.blog.hu/api/trackback/id/tr9012471527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása