doux bisou

doux bisou

Citromos-áfonyás sajttorta

2017. október 01. - doux bisou

dsc06189_fotorx.jpgMég egy utolsó friss gyümölcsös sütemény. Kedvencem a sütés nélküli sajtortta, mert nagyon krémes és nem is olyan nehéz édesség. Igazság szerint bármilyen bogyósgyümölcsöt használhatunk, csak elférjen a tetején és ne legyen nagyon nehéz, mert akkor elsüllyed a tortában és hát az nem néz ki túl ízlésesen...:)

dsc06170_fotorx.jpg

Hozzávalók:

  • 180g kakaós keksz (én Győri Édest használtam)
  • 90g vaj
  • 250g natúr krémsajt
  • 250g mascarpone
  • 3 evőkanál tejföl
  • 60g porcukor
  • 2 tk vanília aroma
  • 1 citom héja
  • ½ citrom leve
  • 1 csomag áfonya

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180℃-ra. A kakaós kekszet a lehető legkisebb darabokra törjük vagy daráljuk.
  2. Felolvasztjuk a vajat és hozzákeverjük a kekszmorzsához. 
  3. Ezt a tortaalapot alaposan lenyomogatjuk egy tortaforma aljába. (Használjunk olyan tortaformát, amely oldala leválik az aljától.) A tortaalapot helyezzük a sütőbe és süssük 15 percig. Ha megsült vegyük ki és hagyjuk kihülni.
  4. Keverjük össze a natúr krémsajtot és a tejfölt a mascarponéval, majd szitáljuk bele a porcukrot.
  5. Adjuk a keverékhez a vanília aromát, a citromlevet és a citrom héjat.
  6. A krémet adagoljuk a tortaalapra, egyengessük el és tegyük a hűtőbe hűlni legalább 2 órára.
  7. Tálalás előtt dekoráljuk ki a tortát a friss gyümölccsel.

dsc06182_fotorx.jpgBon appétit! 

A bejegyzés trackback címe:

https://doux-bisou.blog.hu/api/trackback/id/tr7812913681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filewalker 2017.10.02. 19:04:12

"Sütés nélküli torta, ami nagyon krémes és nem nehéz édesség"
"I. Melegítsük elő a sütőt 180℃-ra."
Gratula.....

filewalker 2017.10.02. 19:07:24

"Keverjük össze a natúr krémsajtot és a krémsajtot a mascarponéval"
Most akkor van benne natúr krémsajt, krémsajt, meg mascarpone? Szerintem ennek is neki kéne futni mégegyszer.....

doux bisou 2017.10.03. 15:53:06

@filewalker: Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre a hibára, amit bár már kijavítottam egyszer, úgy látszik a rendszer nem mentett le rendesen. Sajnos ilyen hibák mindig becsúsznak.
A másik kommentedre pedig az a válaszom, hogy a sütés nélküli sajttorta, azt jelenti, hogy a tölteléket/krémet(!) nem sütjük meg. Az alját ki lehet próbálni, nem megsütni, de én azt tapasztaltam, hogy akkor jobban szétesik tálalásnál.
süti beállítások módosítása