Még egy utolsó friss gyümölcsös sütemény. Kedvencem a sütés nélküli sajtortta, mert nagyon krémes és nem is olyan nehéz édesség. Igazság szerint bármilyen bogyósgyümölcsöt használhatunk, csak elférjen a tetején és ne legyen nagyon nehéz, mert akkor elsüllyed a tortában és hát az nem néz ki túl ízlésesen...:)
Hozzávalók:
- 180g kakaós keksz (én Győri Édest használtam)
- 90g vaj
- 250g natúr krémsajt
- 250g mascarpone
- 3 evőkanál tejföl
- 60g porcukor
- 2 tk vanília aroma
- 1 citom héja
- ½ citrom leve
- 1 csomag áfonya
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180℃-ra. A kakaós kekszet a lehető legkisebb darabokra törjük vagy daráljuk.
- Felolvasztjuk a vajat és hozzákeverjük a kekszmorzsához.
- Ezt a tortaalapot alaposan lenyomogatjuk egy tortaforma aljába. (Használjunk olyan tortaformát, amely oldala leválik az aljától.) A tortaalapot helyezzük a sütőbe és süssük 15 percig. Ha megsült vegyük ki és hagyjuk kihülni.
- Keverjük össze a natúr krémsajtot és a tejfölt a mascarponéval, majd szitáljuk bele a porcukrot.
- Adjuk a keverékhez a vanília aromát, a citromlevet és a citrom héjat.
- A krémet adagoljuk a tortaalapra, egyengessük el és tegyük a hűtőbe hűlni legalább 2 órára.
- Tálalás előtt dekoráljuk ki a tortát a friss gyümölccsel.
Bon appétit!