doux bisou

doux bisou

Meggyes piskóta

2017. június 29. - doux bisou

dsc05685x.jpgEz drága nagymamám receptje. Hétvégén meglátogatott és hozott a sajátjából, de nem volt elég, szóval most én is csinálok utánpótlásként. Ugyan nekem nincsen saját, házi meggykompótom, de szerencsére gondolt rám és hozott a sajátjából. A nagymamák már csak ilyenek, mindig gondolnak a kis unokára.:)

dsc05664x.jpg

Hozzávalók: (kb. 24 kocka sütihez)

  • 3 db tojás
  • 250g kristálycukor
  • 370g finomliszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 150g vaj
  • 250 ml kefír
  • ½ vanilía rúd
  • 350g meggy (kompót a leve nélkül vagy magozott friss meggy)

Elkészítés:

  1. A vajat megolvasztom és szétválasztom a tojásokat. A sütőt pedig előmelegítem 180℃-ra.
  2. A tojássárgákat habosra és világosabbra keverem a cukorral és vajjal körülbelül 7 percig.
  3. Hozzáadom a lisztet, a sütőport, a vaníliát és a kefírt.
  4. Ezt félreteszem, és egy másik tálban kemény habbá verem a tojásfehérjét.
  5. Két adagban a tojáshabot beleforgatom a tojássárgás masszába.
  6. Kibélelek egy sütőformát sütőpapírral és beleöntöm a tésztát.
  7. A tészta tetejére szórom a meggy szemeket, és mehet is a sütőbe. 30 percig sütöm, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Szúrópróbával lehet ellenőrizni, hogy megsült-e már.
  8. Hűlni hagyom, felvágom, és már mehet is a pocakba. 

dsc05674x.jpgBon appétit!

A bejegyzés trackback címe:

https://doux-bisou.blog.hu/api/trackback/id/tr8612616755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása