Ez drága nagymamám receptje. Hétvégén meglátogatott és hozott a sajátjából, de nem volt elég, szóval most én is csinálok utánpótlásként. Ugyan nekem nincsen saját, házi meggykompótom, de szerencsére gondolt rám és hozott a sajátjából. A nagymamák már csak ilyenek, mindig gondolnak a kis unokára.:)
Hozzávalók: (kb. 24 kocka sütihez)
- 3 db tojás
- 250g kristálycukor
- 370g finomliszt
- ½ csomag sütőpor
- 150g vaj
- 250 ml kefír
- ½ vanilía rúd
- 350g meggy (kompót a leve nélkül vagy magozott friss meggy)
Elkészítés:
- A vajat megolvasztom és szétválasztom a tojásokat. A sütőt pedig előmelegítem 180℃-ra.
- A tojássárgákat habosra és világosabbra keverem a cukorral és vajjal körülbelül 7 percig.
- Hozzáadom a lisztet, a sütőport, a vaníliát és a kefírt.
- Ezt félreteszem, és egy másik tálban kemény habbá verem a tojásfehérjét.
- Két adagban a tojáshabot beleforgatom a tojássárgás masszába.
- Kibélelek egy sütőformát sütőpapírral és beleöntöm a tésztát.
- A tészta tetejére szórom a meggy szemeket, és mehet is a sütőbe. 30 percig sütöm, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Szúrópróbával lehet ellenőrizni, hogy megsült-e már.
- Hűlni hagyom, felvágom, és már mehet is a pocakba.
Bon appétit!