Mostanában az Instagramon látott cukrászdák közül látogattam meg párat inspiráció gyűjtés céljából. Na, annyi inspirációt biztosan kaptam a sok finomabbnál finomabb, gazdagabbnál gazdagabb desszertektől, hogy szeretnék valami egyszerű, frissítő, de mégis édeskés valamit sütni, amit könnyű lesz elfogyasztani. Hát, erre a citromos túrótortára esett a választásom.
Hozzávalók: (8 szelet - 21cm-es sütőforma)
- 175g zabkeksz (bármilyen más is lehet)
- 85g vaj
- 340g túró (a kocka formába csomagolt jobb, mert nedvesebb)
- 85g kristálycukor
- 150 ml tejszín
- 1 citrom
- 1 evőkanál liszt
- 2 db kis tojás
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 150℃-ra.
- A kekszeket törjük össze, olvasszuk meg a vajat és keverjük őket össze.
- A sütőforma aljára a keksz alapot lapítgassuk le egyenletesen egy kanál segítségével.
- Süssük 20 percig az alapot, majd vegyük ki hűlni.
- Miközben sül az alap, készítsük el a túrós tölteléket.
- Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét tegyük félre egy kicsit.
- A tojássárgájákhoz keverjük a túrót, majd a cukrot, a tejszínt, a citrom levét és a lisztet.
- A fehérjéket, verjük kemény habbá, majd óvatosan egy kanállal forgassuk bele a túróba a fehérjéket két adagban.
- Öntsük a keveréket a tortaalapra és egyengessük el a tetejét.
- Süssük a tortát 55 percig, ugyanígy 150℃-on.
- Ha a torta megsült, hagyjuk a sütőben kihűlni résnyire nyitott ajtóval.
Bon appétit!