doux bisou

doux bisou

Citromos túrótorta

2017. június 11. - doux bisou

201706094.jpg

Mostanában az Instagramon látott cukrászdák közül látogattam meg párat inspiráció gyűjtés céljából. Na, annyi inspirációt biztosan kaptam a sok finomabbnál finomabb, gazdagabbnál gazdagabb desszertektől, hogy szeretnék valami egyszerű, frissítő, de mégis édeskés valamit sütni, amit könnyű lesz elfogyasztani. Hát, erre a citromos túrótortára esett a választásom. 

201706093.jpg

Hozzávalók: (8 szelet - 21cm-es sütőforma)

  • 175g zabkeksz (bármilyen más is lehet)
  • 85g vaj
  • 340g túró (a kocka formába csomagolt jobb, mert nedvesebb)
  • 85g kristálycukor
  • 150 ml tejszín
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 db kis tojás

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 150℃-ra.
  2. A kekszeket törjük össze, olvasszuk meg a vajat és keverjük őket össze.
  3. A sütőforma aljára a keksz alapot lapítgassuk le egyenletesen egy kanál segítségével.
  4. Süssük 20 percig az alapot, majd vegyük ki hűlni.
  5. Miközben sül az alap, készítsük el a túrós tölteléket.
  6. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét tegyük félre egy kicsit.
  7. A tojássárgájákhoz keverjük a túrót, majd a cukrot, a tejszínt, a citrom levét és a lisztet.
  8. A fehérjéket, verjük kemény habbá, majd óvatosan egy kanállal forgassuk bele a túróba a fehérjéket két adagban.
  9. Öntsük a keveréket a tortaalapra és egyengessük el a tetejét.
  10. Süssük a tortát 55 percig, ugyanígy 150℃-on.
  11. Ha a torta megsült, hagyjuk a sütőben kihűlni résnyire nyitott ajtóval.

201706095.jpg  Bon appétit! 

A bejegyzés trackback címe:

https://doux-bisou.blog.hu/api/trackback/id/tr2412584975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása