Nos, április 22., szombat. Azt gondolná az ember, hogy most már készítheti a krémesebbnél krémesebb, friss gyümölcsös tortákat és desszerteket, de nem. Az Anyatermészet nem úgy határozott. Ebben a borús, nyirkos időben igazán nem esett volna jól a hűtött édesség, szóval készítettem inkább egy olyan nyalánkságot, ami jobban felmelegítí az embert. Egy csésze teával vagy egy pohár meleg tejjel pont az, ami kell a szombati film nézéshez.
Hozzávalók: (kb. 3 tucat)
- 270g búza finomliszt
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 220g sótlan vaj (szobahőmérsékletű)
- 110g kristálycukor
- 160g nádcukor
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál vanília aroma
- 2 nagy tojás
- 100g aszalt vörös áfonya (felaprítva kisebb darabokra)
- 90g fehércsokoládé (kis kockákra vágva)
Figyelem! Ez egy veszélyesen egyszerű recept.
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 ℃-ra, alul-felül melegítős módban.
- Egy edényben kézi mixerrel keverjük össze könnyed keverékké a vajat a cukrokkal.
- Keverjük hozzá a tojásokat, a sót, a vanília aromát, a szódabikarbónát és a lisztet.
- Végül forgassuk a tésztába az áfonyát és a csokoládét.
- Egy nagy tepsit terítsünk le sütőpapírral ( vagy alufóliával ). Két kanál vagy egy fagyiskanál segítségével adagoljunk ki kis tésztagolyócskákat.
- Tegyük a sütőbe 10-12 percre. Addig süssük, míg a kekszek szélei aranybarnák, de a belsejük még világos és puha. Ne ijedjünk meg, a tészta szinte fagylaltgolyóként el fog olvadni a sütőben.
- A sütőből kivéve 3-5 percig hagyjuk őket hűlni és már fogyaszthatók is.
Bon appétit!