doux bisou

doux bisou

Áfonyás-fehércsokoládés keksz

2017. április 22. - doux bisou

suti11.jpg

 

Nos, április 22., szombat. Azt gondolná az ember, hogy most már készítheti a krémesebbnél krémesebb, friss gyümölcsös tortákat és desszerteket, de nem. Az Anyatermészet nem úgy határozott. Ebben a borús, nyirkos időben igazán nem esett volna jól a hűtött édesség, szóval készítettem inkább egy olyan nyalánkságot, ami jobban felmelegítí az embert. Egy csésze teával vagy egy pohár meleg tejjel pont az, ami kell a szombati film nézéshez.

 

tuti_kesz.jpg

 

Hozzávalók:  (kb. 3 tucat)

  • 270g búza finomliszt
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 220g sótlan vaj (szobahőmérsékletű)
  • 110g kristálycukor
  • 160g nádcukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 2 nagy tojás
  • 100g aszalt vörös áfonya (felaprítva kisebb darabokra)
  • 90g fehércsokoládé (kis kockákra vágva)

 

suti3.jpg 

Figyelem! Ez egy veszélyesen egyszerű recept.

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ℃-ra, alul-felül melegítős módban.
  2. Egy edényben kézi mixerrel keverjük össze könnyed keverékké a vajat a cukrokkal.
  3. Keverjük hozzá a tojásokat, a sót, a vanília aromát, a szódabikarbónát és a lisztet.
  4. Végül forgassuk a tésztába az áfonyát és a csokoládét.
  5. Egy nagy tepsit terítsünk le sütőpapírral ( vagy alufóliával ). Két kanál vagy egy fagyiskanál segítségével adagoljunk ki kis tésztagolyócskákat.
  6. Tegyük a sütőbe 10-12 percre. Addig süssük, míg a kekszek szélei aranybarnák, de a belsejük még világos és puha. Ne ijedjünk meg, a tészta szinte fagylaltgolyóként el fog olvadni a sütőben.  
  7. A sütőből kivéve 3-5 percig hagyjuk őket hűlni és már fogyaszthatók is.

 

suti22.jpg

Bon appétit!

A bejegyzés trackback címe:

https://doux-bisou.blog.hu/api/trackback/id/tr6712446109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása